Over Max

Vlakbij het centrum van Utrecht aan het Europaplein staat City Campus Max. Max bestaat uit bijna 1.000 één- en tweekamerappartementen.

Voor wie is MAX?
Studenten van de de Universiteit Utrecht of een HBO-opleiding in de provincie Utrecht of jongeren die maximaal twee jaar zijn afgestudeerd aan een van deze onderwijsinstellingen.

Het gebouw
Max bestaat uit drie torens: twee torens van 22 verdiepingen met 558 éénkamer huurappartementen en 170 twee kamer huurappartementen beheerd door SSH. De kleine toren van 15 verdiepingen heeft 261 koopappartementen. Circa 2700 m2 commerciële ruimte bestemd voor voorzieningen die passen bij studenten. De koopappartementen worden door Bouwfonds verkocht. Tussen de drie torens is een buitenterras gemaakt dat toegankelijk is voor alle bewoners.

Jouw appartement
De appartementen zijn voorzien van een open keuken, je kunt er elektrisch koken. Verder is er een woonkamer, badkamer/toilet met aansluiting voor een wasmachine. De tweekamerappartementen hebben een aparte slaapkamer. De éénkamerwoningen zijn ca 30 m2 en tweekamerwoningen zijn van 40 m2 – 60m2. Als bewoner gebruik maken van het glasvezelnetwerk van KPN of de kabelaansluiting van Ziggo.

Wat kost je appartement?

Afhankelijk van het type is de huur van een éénkamerappartement vanaf ongeveer € 380,-. Voor de tweekamerappartementen is de huurprijs vanaf ongeveer € 580,-. Voor alle woningen komen er ongeveer € 40,- servicekosten bij. Dit is exclusief verwarming, water, internet, elektra en gemeentelijke belastingen en heffingen. Huurtoeslag is mogelijk, afhankelijk van inkomen en leeftijd. Kijk voor een proefberekening op www.toeslagen.nl.

Hoe kom ik in aanmerking voor een huurwoning in MAX?
Alle appartementen zijn bestemd voor studenten die studeren aan de Universiteit Utrecht of een HBO-instelling in de provincie Utrecht, of maximaal twee jaar geleden zijn afgestudeerd. Voor de éénkamerappartementen heb je een inschrijving bij de SSH en Woningnet nodig. Via de website van de SSH kun je reageren op beschikbare appartementen, die op basis van inschrijftijd worden toegewezen. Voor de tweekamerappartementen is een inschrijving bij Woningnet voldoende. Ook hier wordt het appartement op basis van inschrijftijd toegewezen.

Cameratoezicht
In de algemene ruimte hangen beveiligingscamera’s. De voorwaarden die hiervoor gelden zijn vastgelegd in het cameraprotocol.