Algemene ruimte

Ik woon in Max en heb een vraag over de algemene ruimte:
Ik zie nergens in het gebouw brandmelders. Is het gebouw wel veilig?
Hoe worden de commerciële ruimten ingevuld?
Ik kan geen parkeerplek vinden. Waar kan en mag ik parkeren?
Kan ik een parkeerplek in de parkeergarage krijgen?
Ik zou graag mijn papier- en glasafval gescheiden inleveren. Waar kan dat?
Kan ik de Tweede Kamer lenen/afhuren voor een feestje/meeting oid?
Ik wil graag barbecueën. Waar kan en mag dat?

Ik zie nergens in het gebouw brandmelders. Is het gebouw wel veilig?
City Campus Max voldoet aan alle eisen wanneer het gaat om veiligheid. Voordat een vergunning wordt verleend wordt eerst gekeken of het qua veiligheid allemaal voldoet aan de op dat moment geldende wetten. Voor meer informatie over de brandveiligheid en wat je moet doen in het geval van brand, kan je het interview lezen dat wij hadden met brandweerman Joost.

Hoe worden de commerciële ruimten ingevuld?
Er heerst nog veel onduidelijkheid over de exacte invulling van de commerciële ruimten. Veel ideeën zijn geopperd en enquetes zijn gehouden. Momenteel is Bouwfonds hard bezig om uitbaters voor de commerciële ruimten te vinden. Op dit moment zitten er een Subway, een makelaarskantoor, een Coolblue, een Basic-Fit, een telefoniewinkel en La Costa zonnestudio in de ruimtes.

Ik kan geen parkeerplek vinden. Waar kan en mag ik parkeren?
Rondom City Campus Max zijn meerdere gelegenheden om te parkeren. Aan de voorkant (kant Europalaan) en aan de zijkant (kant Beneluxlaan) kunnen een aantal auto’s parkeren in parkeervakken. Ook aan de achterkant van het gebouw (ingang kopers en laagbouw) is er gelegenheid tot parkeren. Mocht er geen ruimte meer zijn om op deze plekken te parkeren dan heb je de mogelijkheid om te parkeren aan de overkant van de rotonde bij de Aziëlaan of op de Vliegend hertlaan. Je kunt ook parkeren op de parkeerplaats van de Praxis. Let wel: dit is een parkeerplaats van de Praxis en deze sluit een kwartier na sluitingstijd van de winkel. Je kunt op dat moment pas weer gebruik maken van je auto een half uur voor opening van de winkel op de volgende werkdag. Daarbij is het sinds kort ook mogelijk om een plek in de parkeergarage in gebruik te nemen, zie daarvoor de volgende vraag.

Het woonbestuur is al lange tijd in gesprek met de SSH en de gemeente over de parkeersituatie. Wij zijn van mening dat er echt wat moet gebeuren. Zodra wij meer weten of resultaat hebben geboekt, dan horen jullie dat.

Kan ik een parkeerplek in de parkeergarage krijgen?
Het is voor huurders niet zomaar mogelijk om de in de parkeergarage te parkeren. Deze parkeerplekken zijn namelijk eigendom van de kopers die wonen in de kopersflat. Het is sinds enige tijd wel mogelijk om tegen betaling een parkeerplek in gebruik te nemen van een koper. Op het CCMAX forum kan je in het speciale Marktplaats Parkeergarage-forum terecht om te kijken of iemand een parkeerplaats aanbiedt of om een oproep voor een parkeerplaats te plaatsen.  In dit forum vind je ook hoe het proces van het ingebruikgeven en -nemen precies in zijn werk gaat. Ook op de City Campus Max Bewonersgroep op Facebook worden af en toe parkeerkplaatsen te koop gezet.

Ik zou graag mijn papier- en glasafval gescheiden inleveren. Waar kan dat?
Papier kun je inleveren in de verschillende containerruimtes van City Campus Max. De dichtstbijzijnde locatie om je glasafval in te leveren is op dit moment op de hoek van de Aziëlaan en de Livingstonelaan, maar dat kan natuurlijk ook bij winkelcentrum Kanaleneiland of winkelcentrum Goylaan.

Kan ik de Tweede Kamer lenen/afhuren voor een feestje/vergadering oid?
Het is niet mogelijk om de Tweede Kamer te huren. De Tweede Kamer is alleen geopend tijdens activiteiten van de activiteitencommissie en op de vrijdagavondborrel van het woonbestuur van 22:00 uur tot circa 01.00 uur.

Ik wil graag barbecueën. Waar kan en mag dat?
In de binnentuin staan vier barbecues. Deze mogen door alle bewoners worden gebruikt. Ook kun je bij ons barbecueroosters lenen. Je kunt ons hiervoor een mail met het verzoek sturen naar het volgende adres: woonbestuurmax@gmail.com. Het is op de luchthappers [lees: de balkons] niet toegestaan om daar een barbecue aan te steken vanwege overlast van rook en vonken die via een openstaand raam binnen kunnen komen (wind).

Staat jouw vraag hier niet tussen? Kijk eens op het forum of neem contact met ons op.