Detailhandel in City Campus Max toegestaan

Zoals jullie waarschijnlijk niet ontgaan zal zijn staan de commerciële ruimtes onder in ons gebouw al sinds de oplevering in de zomer van 2009 leeg. Een belangrijke reden voor het leegstaan van deze ruimtes zat in het feit dat de Gemeente Utrecht binnen het bestemmingsplan geen toestemming gaf voor de vestiging van kleinschalige detailhandel. Enkel bedrijven zoals een sportschool, wasserette, restaurant of take-away kwamen in aanmerking en deze bleken tot op heden moeilijk te vinden.

Het Woonbestuur en de VVE zijn van mening dat het toestaan van kleinschalige detailhandel een opening biedt aan ontwikkelaar Bouwfonds om een nieuwe categorie bedrijven aan te trekken. Om dit te bewerkstelligen hebben het Woonbestuur en de VvE in januari een petitie met maar liefst meer dan 400 handtekeningen aangeboden aan wethouder Frits Lintmeijer, plaatsvervanger van wethouder wonen Gilbert Isabella van de Gemeente Utrecht.

Klik op ‘Lees meer’ voor de uitkomst!

Onlangs is op deze petitie een reactie van de Gemeente Utrecht gekomen met daarin zeer goed nieuws: de petitie heeft zijn beoogde uitwerking gehad! De Gemeente Utrecht komt Bouwfonds en de bewoners van City Campus Max namelijk tegemoet door naast de horecagelegenheid die eerder al mogelijk was nóg twee horecagelegenheden mogelijk te maken en als klap op de vuurpijl is de Gemeente ook bereid mee te werken aan de vestiging van maximaal twee winkelvestigingen. In verband met de nabijheid van de winkelcentra Hart van Hoograven en de Vasco da Gamalaan staan zij wel maar maximaal één winkel in de levensmiddelenbranche toe. Het Bouwfonds zal daarnaast ook actief meewerken aan het aantrekkelijker maken van de commerciële ruimtes door het verlagen van de huurprijzen, het aanbieden van kleinere units en het aanbieden van flexibele huurperiodes.

Al met al betekent dit dus dat er de mogelijkheid ontstaat om een kleine supermarkt of andere ‘gemakswinkel’ te vestigen in City Campus Max! Wij zijn ontzettend blij met dit resultaat en danken jullie dan ook allemaal voor jullie handtekeningen en bevlogen inzet. Wij zullen jullie zoals altijd op de hoogte houden van verdere ontwikkelingen op het gebied van de invulling van de commerciële ruimtes.

Discussiëren over deze nieuwe ontwikkelingen kan op het forum.