Algemene ruimte

Ik woon in Max en heb een vraag over de algemene ruimte:
Ik wil graag barbecueën, waar kan en mag dat?
Afval weggooien, waar kan dat?
Ik zie nergens in het gebouw brandmelders. Is het gebouw wel veilig?
Hoe worden de commerciële ruimten ingevuld?
Ik kan geen parkeerplek vinden. Waar kan en mag ik parkeren?
Kan ik een parkeerplek in de parkeergarage krijgen?
Kan ik de Tweede Kamer lenen/afhuren voor een feestje/meeting oid?

Ik wil graag barbecueën, waar kan en mag dat?
In de binnentuin staan vier betonnen barbecues ‘Las Palmas’ van het merk Buschbeck. Deze mogen door alle bewoners worden gebruikt met uitzondering in de winter, omdat anders het temperatuurverschil te groot is als het vriest. Deze barbecues zijn ontworpen voor houtskool en briketten, dus niet voor blokken hout.

Barbecuerooster nodig?
De roosters die in de bbq passen komen van de Hornbach, maar het woonbestuur heeft ook een aantal roosters te leen. We vragen een borg van €30,- contant.
Stuur uiterlijk 1 a 2 dagen voordat je wilt barbecueën een mailtje met je verzoek naar: woonbestuurmax@gmail.com.

!Het is op de luchthappers [lees: de balkons] niet toegestaan om daar een barbecue aan te steken vanwege overlast van rook en vonken die via een openstaand raam binnen kunnen komen (wind)!

Afval weggooien, waar kan dat?
Sinds begin 2018 staan er aan de voor- en achterkant van City Campus Max ondergrondse afvalcontainers. Aan de voorkant staan containers voor restafval, glas, plastic,papier & karton. Aan de achterkant bij Lux et Pax staan containers voor restafval, plastic en papier&karton. Elk huisnummer heeft toen een pasje ontvangen voor deze containers, maar deze hoeven sinds 2019 niet meer gebruikt te worden. Grof vuil zoals meubilair, koelkasten e.d. kun je kwijt in de afvalhokken op de begane grond.

Voor meer informatie kijk op de website van Gemeente Utrecht.

Ik zie nergens in het gebouw brandmelders. Is het gebouw wel veilig?
City Campus Max voldoet aan alle eisen wanneer het gaat om veiligheid. Voordat een vergunning wordt verleend wordt eerst gekeken of het qua veiligheid allemaal voldoet aan de op dat moment geldende wetten. Voor meer informatie over de brandveiligheid en wat je moet doen in het geval van brand, kan je het interview lezen dat wij hadden met brandweerman Joost.

Ik kan geen parkeerplek vinden. Waar kan en mag ik parkeren?
Rondom City Campus Max zijn meerdere gelegenheden om te parkeren. Aan de voorkant (kant Europalaan) en aan de zijkant (kant Beneluxlaan) kunnen een aantal auto’s parkeren in parkeervakken. Ook aan de achterkant van het gebouw (ingang kopers en laagbouw) is er gelegenheid tot parkeren. Daarnaast is het ook nog mogelijk je auto te parkeren aan de overkant van de rotonde bij de Aziëlaan of op de Vliegend Hertlaan. Het is ook mogelijk te parkeren op de parkeerplaats van de Praxis, let  op: deze  parkeerplaats sluit een kwartier na sluitingstijd van de winkel. Daarna kun je je auto pas weer een dag later een half uur voor opening van de winkel ophalen..

Kan ik een parkeerplek in de parkeergarage krijgen?
Als huurder kun je niet zomaar een parkeerplek in de garage krijgen. De parkeergarage is in het bezit van de VVE (toren 3) en was destijds bedoelt voor de kopers van de flat.  Het is sinds enige tijd wel mogelijk om tegen betaling een parkeerplek in gebruik te nemen van een koper. In de Facebookgroep voor bewoners worden wel eens parkeerplaatsen aangeboden zo ook op het Marktplaats Parkeergarage-forum . In dit forum vind je ook hoe het proces van het ingebruikgeven en -nemen precies in zijn werk gaat.

Kan ik de Tweede Kamer lenen/afhuren voor een feestje/vergadering oid?
Het is niet mogelijk om de Tweede Kamer af te huren. De Tweede Kamer is alleen geopend tijdens activiteiten van de activiteitencommissie, voor vergaderingen van diverse commissies en op vrijdagavonden tijdens de bewonersavond van het woonbestuur.  Je kunt dan vragen stellen of een gesprekje voeren met iemand van het woonbestuur, ideeën of initiatieven voor het complex aandragen en andere bewoners leren kennen door bijvoorbeeld een spelletje te spelen.

Staat jouw vraag hier niet tussen? Kijk eens op het forum of neem contact met ons op.