Woning zoeken

Ik wil in Max komen wonen:
Hoe weet ik of ik aanmerking kom om in City Campus Max te kunnen wonen?
Welke opties heb ik voor internet/tv?
Waar kan ik me aanmelden voor water, verwarming en elektriciteit?
Moet ik gemeentebelastingen betalen?
Kan ik kwijtschelding van de gemeentebelastingen krijgen?
Wat zijn de totale maandelijkse kosten voor Max?
City Campus Max ligt vlak naast de tippelzone. Hoe is dit geregeld?

Hoe weet ik of ik in aanmerking kom om in City Campus Max te komen wonen?
3/4 van de studio’s en appartementen worden verhuurd door SSH en zijn bestemd starters en werkenden. Voor de appartementen heb je een inschrijving bij Woningnet nodig. De datum van aanmelding  bij WoningNet (in geval van sociale huurwoning) doet er niet toe. SSH verloot haar woningen, zo heeft iedereen een gelijke kans. De loting wordt uitgevoerd door WoningNet, na het sluiten van de advertentieperiode. Wil je een woning huren in Max kijk dan bij Woningnet voor het actuele aanbod.

Het andere deel van de woningen zijn koopwoningen. Deze worden door enkele eigenaren ook verhuurd.

Welke opties heb ik voor internet/tv?
Er zijn verschillende aanbieders waarbij je internet en televisie kan afnemen zoals: KPN, Telfort en Ziggo. Internet en televisie kun je ruwweg via twee kanalen krijgen. Via het gewone kabelnet zoals Ziggo en via het glasvezelnet zoals KPN. Naar gelang de snelheid van het internet en/of de extra televisiepakketten betaal je meer of minder. Omdat er in Max geen conventionele telefoonlijn is aangelegd, is het helaas niet mogelijk om een ADSL-abonnement af te sluiten.

Daarnaast is het misschien mogelijk om de internet en tv verbinding te delen met je buurman/buurvrouw via de gedeelde meterkast.

Waar kan ik me aanmelden voor water, verwarming en elektriciteit?
City Campus Max is aangesloten op het stadsverwarmingsnet van Eneco. Voor je verwarming moet je je dus bij hen aanmelden (kostenindicatie per maand ~60 euro). In je keuze voor een aanbieder van elektriciteit ben je volledig vrij (Eneco kostenindicatie per maand ~20 euro). Voor water kan je je aanmelden bij Vitens (kostenindicatie per maand ~10 euro)

Moet ik gemeentebelastingen betalen?
Per appartement moet er afvalstoffenheffing aan de gemeente betaald worden. Met ingang van 2012 kent de gemeente een apart tarief voor eenpersoonshuishoudens en meerpersoonshuishoudens.
Het tarief voor eenpersoonshuishoudens is in 2017 vastgesteld op (ongeveer) € 216 en het tarief voor meerpersoonshuishoudens op € 266.

Daarnaast betaal je belasting aan het waterschap Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden. Voor 2019 betreft dit een bedrag van (ongeveer) € 142 voor eenpersoonshuishoudens. Voor tweepersoonshuishoudens betreft dit € 273.

Als je een appartement gekocht hebt (toren 3), betaal je ook onroerende zaakbelasting (OZB) Kijk op de website van de gemeente voor meer informatie over de OZB.

Alle bedragen gelden per jaar.

Kan ik kwijtschelding van de gemeentebelastingen krijgen?
Je kunt kwijtschelding krijgen voor zowel gemeente- als waterschapsbelastingen als je de belastingen niet kunt betalen door bijvoorbeeld geen of een laag inkomen en je geen spaargeld of vermogen (gekocht appartement) hebt. Op de website van BGHU belastingen staan ‘normbedragen’. Als je inkomen lager is dan de normbedragen en je voldoet aan de aanvullende eisen die op de website staan, kom je in aanmerking voor kwijtschelding.

Wat zijn de totale maandelijkse kosten voor Max?
Een precies antwoord op deze vraag is niet te geven. Allereerst betaal je natuurlijk je huur. Het is verstandig om na te gaan of je in aanmerking kan komen voor huurtoeslag, in veel gevallen is dit namelijk het geval. Op de site van de belastingdienst kan je hier meer informatie over vinden. Verder moet je rekening houden met maandelijks terugkerende kosten voor elektriciteit (~25 euro), warmte(~80 euro), water (~15 euro), internet/tv (~50 euro). Bovendien is het verstandig om maandelijks geld opzij te zetten voor de gemeentebelastingen en de waterschapsbelasting.

City Campus Max ligt vlak naast de tippelzone. Hoe is dit geregeld?
De tippelzone is open van 19.00 tot 2.00 uur ‘s nachts. Er is een huiskamer op de zone, die is open van 19.30 tot 1.30. In deze woonkamer zijn altijd twee hulpverleners ter plaatse. Deze hulpverleners lopen een paar keer per avond een rondje over de tippelzone om te controleren of alles goed verloopt. Buiten deze zorgverleners zijn er wijkagenten die de orde handhaven en controleren wat er gebeurt wanneer de tippelzone is geopend. De controle gebeurt enkel door deze medewerkers. Er hangen geen camera’s.